Camino de Santiago

Voor veel pelgrims is het een langgekoesterde droom die uitkomt, de Camino naar Santiago lopen. Maar voordat je op pad kunt gaan zijn er vele dingen die geregeld en keuzes die gemaakt moeten worden. 

Er kunnen talloze vragen naar boven komen alvorens je begint met jouw trektocht naar Santiago de Compostela. Om je te helpen deze vragen te beantwoorden is deze Camino Blog ontstaan.

Antwoord op jouw Camino vragen

Zo geef ik onder andere antwoord op de vraag waar de Camino begint, welke rugzak je het beste kunt gebruiken en hoeveel kilometer de verschillende routes zijn. Ook laat ik je zien wat voor budget je nodig hebt, welke schoenen het fijnste zitten voor lange trektochten met bagage en hoe je het beste kunt trainen. En mocht je een vraag hebben waar ik nog geen antwoord op gegeven heb, dan kun je mij een bericht sturen via [email protected] en wie weet beantwoord ik jouw vraag in de volgende blog.

Outdoorervaring van de schrijfster

Op basis van jarenlange fiets, wandel en backpackervaring kan ik antwoord geven op de meest uiteenlopende vragen die met trektochten te maken hebben. Al sinds ik kon lopen wandel ik door de natuur van Europa met mijn ouders en andere familieleden. Tegenwoordig reis ik de hele wereld over om de meest prachtige wandeltochten te lopen in onder andere Nieuw-Zeeland, Australië en Canada. Maar ook Zweden en Noorwegen staan bovenaan mijn favoriete wandel-landen. Ook in Frankrijk en Spanje heb ik al diverse voetafdrukken achtergelaten. Er is wat mij betreft niets mooier dan met de tent in de rugzak in de bergen te lopen en te overnachten waar je maar wilt (wildkamperen).

Mening over trektochten, fietsroutes en outdoor producten

Ik heb al heel veel verschillende wandel- en bergschoenen, tenten, backpacks en wandelstokken gebruikt in mijn wandelcarrière. Ook hier geef ik je graag mijn mening over. Alles wat ik je vertel over de producten die ik gebruik is mijn oprechte mening. Het betekent niet dat jij of anderen hetzelfde erover denken. Ieder mens is gelukkig anders en zal andere ervaringen hebben. Doe met mijn advies wat je wilt. Ik zal je in ieder geval eerlijk vertellen hoe ik over bepaalde artikelen, trektochten en fietsroutes denk. 

Ik wens je veel leesplezier! Neem ook eens een kijkje tussen de andere blogposts. Ik schrijf namelijk niet alleen over de Camino naar Santiago de Compostela maar ook over onder andere de Mount Everest in Nepal. 

En vergeet niet: “Take only pictures, leave nothing but footprints, and kill nothing but time.”